امروزه شرایط نامناسب اقتصادی، اقلیمی و سیاسی در هر جای دنیا موجب به وجود آمدن فکر تغییر محیط زندگی و در نهایت مهاجرت میشود. اما اصلیترین دغدغه افراد در زندگی یعنی، امرار معاش در زمان مهاجرت رنگ و بوی دیگری بهخود میگیرد و بیش از پیش اهمیت پیدا میکند. در هنگام مهاجرت و در بدو ورود به یک محیط جدید یا بهتر بگوییم کشور جدید برای برطرف کردن نیازهای زندگی، اولین مسئله قبل از پیدا کردن یک شغل، اخذ اجازه کار از دولت و وزرات کار آن کشور است. به طبع هر کشوری قوانین و مقررات مخصوص به خود را دارد وکشور ترکیه نیز از این قاعده مستثنا نمیباشد.
افراد خارجی به سه حالت میتوانند اجازه کار در ترکیه را دریافت نمایند. اما قبل از پرداختن به این مسئله ممکن است این سوال برایمان مطرح شود که آیا ترکیه مقصد مناسبی است؟
اقتصاددانان و سیاستمداران اغلب ترکیه را به عنوان کشور تازه صنعتی شده طبقهبندی میکنند و آن را جزو ۲۰ کشور صنعتی جهان میدانند. با توجه روند سعودی نرخ بازده سود داخلی و نزول چشم گیر آمار نرخ بیکاری این امر خیلی دور از ذهن نمیباشد. این رشد موجب شده هر ساله از کلیه کشورهای دنیا متقاضیان اخذ اجازه کار در ترکیه روند روبه رشد داشته باشد.
حال با داشتن پاسخی برای سوال پیش آمده میتوان گفت آینده شغلی روشنی در ترکیه وجود دارد و این امر موجب میشود در این تصمیم مصممتر شویم. حال برای اخذ اجازه در کار ترکیه شرایط را بررسی کنیم و راههای گرفتن اجازه کار در ترکیه را مطالعه کنیم.
اولین حالت برای اخذ اجازه کار در ترکیه به این صورت میباشد که یک شرکت یا بنگاه اقتصادی به شما پیشنهاد شغلی داده و شما آماده همکاری هستید، در چنین حالتی کارفرما باید ۳ بار اگهی شغلی برای شغل مورد نظر را در جراید منتشر کند. اگر برای این شغل هیچ نیروی محلی اعلام آمادگی نکرد، میتواند شما را استخدام کند. اما لازم به ذکر است که بنگاه اقتصادی به ازای هر نیروی کار خارجی باید ۵ نفر نیروی کار محلی را استخدام نموده و در چهارچوب قوانین کار این افراد باید بیمه بشوند.
در حالت بعدی اگر شما خودتان را جزوی از مخترعین و نخبگان میدانید روند کار برای شما بسیار آسانتر است. در صورتیکه بتوانید ادعای خود را بصورت یک مقاله و یا یک اختراع ثابت کنید در این حالت معمولا به جای بنگاههای اقتصادی، دانشگاهها و مراکز علمی به شما پیشنهاد کار و یا پروژه تحقیقاتی داده و کاملا از شما حمایت میکنند.
در حالت سوم شما اگر جزو صاحبین مشاغل هستید و قصد دارید کسب و کار خود را در کشور ترکیه ادامه دهید با ثبت شرکت کسب و کار خودتان را میتوانید ادامه دهید اما با وجود ثبت شرکت همچنان شما اجازه کار در ترکیه را دارا نیستید. بعد از ثبت شرکت شما در یک پروسه سه ماهه میتوانید اجازه کار کشور ترکیه بگیرید و مثل حالت اول به ازای هر نیروی کار خارجی شما ۵ نفر نیروی محلی را باید استخدام نمایید حتی اگر صاحب این بنگاه اقتصادی باشید.